Delo ordinacije v spremenjenih razmerah


 

Ker želimo preprečiti, da bi se ob obisku naše ordinacije kdorkoli okužil s Korona virusom smo delo prilagodili novonastali situaciji. Vsi ukrepi veljajo ne glede na spreminjajoča se navodila zdravstvenih oblasti dokler so objavljeni na tej spletni strani.

 

Nenujne osebne stike smo opustili, nadomeščamo jih z delom prek telefona. Ker je tak način dela časovno mnogo bolj potraten od običajnega za dosego enake kakovosti storitve, prosimo da upoštevate navodila za komuniciranje navedena pod točkama 2 in 3. Izogibajte se nepotrebnemu govorjenju, da bo linija čimprej lahko na voljo naslednjemu pacientu. Kljub temu se lahko zgodi, da bo prosto linijo treba počakati malo dlje, kot je bilo to do sedaj. Problema z dodatnimi linijami ne bi mogli rešiti, ker več kot z enim pacientom naenkrat ne moremo govoriti.

 

Kadar je treba otroka pregledati v ordinaciji in za ceplenja, lahko otroka spremlja samo ena zdrava odrasla oseba. Spremljevalec mora obvezno nositi masko ves čas, ko je v ordinaciji. Otrok naj ima masko, če je dovolj star, da je to mogoče. V ordinaciji se ne dotikajte ničesar, vrata vam bomo odpirali mi. Otroka držite v naročju ali za roko in preprečite, da se dotakne česarkoli. Ko se vsedete na ponujeni stol se vsedite ne da bi se ga dotaknili.

 

Pri otrocih poteka okužba s Koronavirusom praviloma v blagi obliki podobno kot ostale viroze. Ker je zanesljivo razlikovanje od drugih viroz v realnem času, tudi če bi množično testirali nemogoče moramo vsako virozo pri otroku obravnavati kot okužbo s koronavirusom. Od prvih znakov infekta naj obvezno vedno ostane doma polnih 8 dni. Če vam stanovnjske razmere to omogočajo naj bo z bolnim otrokom v stiku samo en član družine. Če se pri katerem od staršev pojavijo znaki virusnega infekta naj se posvetuje s svojim zdravnikom. Testiranje na koronavirus je pri otroku smiselno le izjemoma npr. če kaže znake viroze in ga je nujno treba napotiti v bolnišnico zaradi kakšnega drugega vzroka. Če bo zdravstvena oblast izdala drugačna obvezujoča navodila in obenem zagotovila zadostne kapacitete za testiranje se bomo držali njenih navodil.

 

Ob sumu na uroinfekt urin prinesite s seboj, da ne bo potrebna uporaba našega WC-ja.

 

V naši ordinaciji velja za ustrezno le pravilno nameščena nova medicinska zaščitna maska N95 ali KN95 s CE certifikatom. Z neustrezno masko npr. pralno ali doma narejeno vam vstopa v ordinacijo ne bomo dovolili.


 Administrativna opravila

 

Za administrativna opravila se ne naročajte po telefonu. V delovnem času ordinacije lahko pridete kadarkoli dopoldan do 12:30 ure in popoldan do 18:30 ure.

 

Stopite do okna sestrine ordinacije. Če je ni v ordinaciji več kot nekaj minut pokličite na mobitel katerega številka je nalepljena na okno. Na to številko jo tudi pokličite čim vzame vašo zdravstveno kartico z okenske police. Če boste s sestro govorili direktno preko okna morate nositi masko, obrnjeni pa bodite vzporedno z oknom in meter oddaljeni od njega.

 

Zdravstveno kartico otroka (tudi od starša, ki rabi nego za otroka) položite v ledvičko na okenski polici sestrine ordinacije.

 

Za nego sestri povejte kateri od staršev je bil z otrokom, prvi in zadnji dan nege, za koliko ur dnevo ste opravičeni do nege in če tega do tedaj še niste storili priložite izpolnjeno izjavo, ki jo najdete na spodnji povezavi.

 

Povezave:

Izjava upravičenca za uveljavljanje začasne zadržanosti od dela zaradi nege otroka

 

 

 

Pediatrična ordinacija Borut Banič, dr. med., specialist pediater

 
  Pediatrična ordinacija | Napotki  


© Eskulap, d. o. o.; oblikovanje in postavitev strani: