Kaj povejte zdravniku, ko vstopite v ordinacijo:
 

 

1. Kdaj je otrok zbolel.

 

2. Koliko ima vročine merjeno pod pazduho, koliko časa ima že vročino, kolikšna je bila najvišja izmerjena vrednost in kdaj, ali ste že dali sredstvo za zbijanje vročine in kdaj. Če otroka boli trebuh vedno izmerite vročino pod pazduho in tudi v ritki preden daste sredstvo za zbijanje vročine.

 

3. Ostali znaki in simptomi bolezni: npr. bruhanje, driska, bolečina in kje boli, izcedek iz ušes, pogosto ali pekoče uriniranje, povečane bezgavke, izpuščaj, kašelj.

 

4. Če bruha: kdaj je začel bruhati, kolikokrat je že bruhal, kdaj nazadnje. Ali je pojedel kaj sumljivega, kar bi lahko povzročilo bruhanje. Ali bruhajo tudi ostali družinski člani oz. drugi otroci v vrtcu ali šoli.

 

5. Če ima drisko: kdaj je bilo blato prvič tekoče, kolikokrat ga je odvajal in kolikokrat v zadnjem dnevu. Ali je otrok jedel kaj sumljivega, kar bi lahko povzročilo drisko. Ali imajo drisko tudi ostali družinski člani ali ostali otroci v vrtcu ali šoli.

 

6. Če kašlja: koliko dni kašlja. Ali kašlja podnevi ali ponoči. Ali je bil kašelj zadnjo noč oz. dan hujši kot prejšnji dan, enak ali pa se že umirja.
 

Povezave:

Kaj je pomembno povedati ob naročanju po telefonu

Zdravniški napotki

 

Pediatrična ordinacija Borut Banič, dr. med., specialist pediater

 

 

 
  Pediatrična ordinacija | Napotki | Zdrav otrok  


© Eskulap, d. o. o.; oblikovanje in postavitev strani: